dinsdag 26 november 2013

23/11-24/11: Picton-Kaikoura

Een pinguïn met watervrees
Met een dutch onbijt van Picton Village Bakkerij achter de kiezen, brengen we een bezoek aan het Eco World Aquarium. Een tip van de locals: geen grote toeristenbusiness maar een klein animal rehab center gerund door gepassioneerde natuurliefhebbers en praatgrage gidsen. We ontmoeten er onder meer Lisa (al weten we de naam niet meer zeker), een blue penguin met watervrees. Deze kleine pinguïn werd teruggevonden aan land zonder veren op haar rug, waarschijnlijk aangevallen door een zeeleeuw of orka. Na een opknapbeurt in het wellnesscentrum, brachten de verzorgers haar terug naar zee. Toen ze 's avonds kwamen checken of Lisa haar weg naar huis had gevonden, zat ze nog exact waar ze haar achterlieten. Dankzij deze zwem- en hongerstaking kreeg ze opnieuw asiel in Picton, waar ze zelfs een BBC-documentaire aan dit verhaal hebben gewijd. Naast deze filmster, zagen we ook veel zeesterren, een zeepaardje, een rog, een haaitje, allerlei soorten vissen, gecko's, enzovoort.

Awesome mate!
Om 12u15: date met Lien en Steven, onze Belgische vrienden die op huwelijksreis zijn in Nieuw-Zeeland. We kruisen elkaar in Picton en maken van de gelegenheid gebruik om samen te gaan lunchen en wat bij te kletsen: 'hebben jullie dat gedaan, en dat gezien, en wat vonden jullie van dat?' Voor we het beseffen is het 16u15, tijd om elk door te rijden naar de volgende bestemming. Onze conclusie: Nieuw-Zeeland is awesome, met Tongariro als unanieme topper op Noord! Prachtige natuur, heerlijk weer en supervriendelijke mensen... Benieuwd wat Zuid nog te brengen heeft.

Wilde dromen
Met veel enthousiasme en verwachtingen rijden we naar onze volgende stop: Kaikoura, volgens L. Planet gekend om zijn abundant wildlife: 'There are few places in the world with so much wildlife around. Whales, dolphins, NZ fur seals, penguins, shearwaters, petrels and wandering albatross all stop ny or make this area home.' De weg ernaartoe is alvast een heerlijke appetizer. We banen ons een weg door een glooiend berglandschap in 50 tinten groen. Geen grey cloud aan de lucht. Het lange gras kabbelt in de wind, waardoor het lijkt alsof de bergen naar ons waaien. Wat verder stroomt een panoramische kustlijn het plaatje binnen. Een woeste zee, waar een kolonie zeehonden in de branding speelt, geflankeerd door besneeuwde bergtoppen vergezelt ons tot aan de Top10-camping waar we twee nachten onder de grillige hemel slapen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten