woensdag 20 november 2013

16/11-17/11: Miranda-Hahei


Ontbijt tête à tête
Op weg naar ons volgende bestemming rijden we eindelijk voorbij een grote supermarkt, Pack n Save, waar we wat voorraad kunnen inslaan. Keuze te over! Met onze buit in de koffer en in de frigobox – die nu koud blijft dankzij de ijsblokjes die we kochten – starten we een prachtige scenic route langs de kust richting Coromandel. Eerst nog even stoppen voor een zelfgemaakte ontbijt tête à tête op het strand. Broodje smeren, eitje bakken, koffietje maken... Dat klinkt goed, chin chin!

Visuele hoogtepunten
Als er een brevet '1500 m bochten nemen' bestond, hadden Sven en Adèle dit in Nieuw-Zeeland al meermaals gehaald! Met de zee aan ons zij zigzaggen we van mooie dalen naar letterlijke en visuele hoogtepunten. Lastig rijden (soms opperst geconcentreerd) en lastig passagier spelen (soms opperst ongemakkelijk), maar de heilzame horizons doen je onmiddellijk alle leed vergeten. Zo mooi, zo vredig, zo groots. En zo niet weer te geven op foto! Al doen we wel een poging.

Je privespa op het strand
Rond 16u stoppen we aan Hot Water Beach, een mooi strand waar je bij laag tij je eigen hot pool uit de grond kan stampen. Je graaft een put (diep genoeg), bouwt een dam met het uitgegraven zand en zakt in het warme water. Of je pikt gewoon de put van een ander in, zoals wij deden! Na een schamele poging om onze eigen spa te graven zonder spade (lees: met de blote hand), nemen we genoegen met het warme bad van een ander. Echt warm trouwens! Op sommige plaatsen zelfs te warm om te blijven zitten... tot de zee vloed in het eten gooit. Dam weg, koud water binnen, warm bad weg. Dan maar een dompel in de koude zee om de zandbak in onze zwembroek weg te spoelen. Daarna rijden we door naar Hahei voor de laatste stop: Cathedral Cove, blijkbaar extreem geliefd bij toeristen aller lande. Als we na een wandeling van 45 minuten ter plaatse zijn, snappen we waarom! Beelden zeggen meer dan woorden... maar kunnen toch niet tippen aan het moment, inclusief ruisende golven en 360° view.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten