woensdag 20 november 2013

17/11-18/11: Hahei-Rotorua


Rotlucht in Rotorua
Vandaag haalt Sven Olympisch Goud in de lange afstands-discipline 'bochten nemen'. We kronkelen ons een weg van Hahei naar
Rotorua, de thermische hot spot van Nieuw-Zeeland. Spuwende geisers, stomende gaten in de grond, pruttelende modder en fluoriscerende meren... In Rotorua – dat zijn rotte naam niet gestolen heeft – vind je het allemaal, de zwavelgeur krijg je er gratis bij. We bezoeken eerst Whakarewarewa Thermal Village, wat we – kort samengevat – beter niet hadden gedaan. Wat stoom in een dorp dat nog wordt bewoond door de Maori, de indigene bevolking van Nieuw-Zeeland. Alsof dat niet genoeg is, voeren de Maori ook dagelijks twee keer een toeristische show op... niets voor ons. In tegenstelling tot het volgende park dat we bezoeken. In Wai-O-Taupo voelen we ons echt als Alice in Thermal Wonderland. Geen lust voor de neus, maar des te meer voor het oog. Aanradertje!

Meer van dat!
Mooi weer (heet vandaag!) en een mooi meer... wat moet een mens meer hebben? Een beetje thermische activiteit misschien, want dat heeft het idyllische Lake Taupo. Het kratermeer is een geliefde zwemspot gezien de milde temperatuur van het water. Op bepaalde plaatsen zijn er thermische warmtebronnetjes. De truc is om er eentje te vinden, er te blijven staan en met je voeten in de zandbodem te wroeten om warmte te doen opstijgen. Cool, niet? En Lake Taupo heeft nog meer te bieden. De blauwe parel is omgeven door impressionante bergen. Deze topartiesten schilderen prachtige luchtlandschappen met de wolken en de zon, een artistiek kleurenpallet. Wij maken een duplicaatje met ons fototoestel, Sven maakt een panoramaatje met zijn gsm... en vergeet die daarna op het strand – beseft hij als we al zijn doorgereden naar Tongariro, waar we morgenvroeg starten aan de meest gekende en volgens de Lonely Planet beste one-day hike van Nieuw-Zeeland: de Tongariro Alpine Crossing, een tocht van zo'n 18 km langs en door vulkanisch gebied. We barsten van nieuwsgierigheid!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten