zaterdag 23 november 2013

19/11-20/11: Feilding-Wellington

Een zachte horrorfilm
In daglicht valt het nog meer op hoe 'speciaal' de camping is waar we verblijven. Afgedankte campers, verouderde faciliteiten en bizarre mensen bedekt met tattouages. Een klein spookdorpje uit een goedkope horrorfilm waar de figuranten in hun rol zijn blijven plakken. Maar dan wel met een zacht kantje, gezien de wolletjes die alles in een wit stofdeken hullen.

HLZHI in NZ
Huisgemaakte croque monsieur in de pan op een bedje van vers gebakken ei, geserveerd langs een mooi stukje zijweg... het leven zoals het is in een campervan! Dan richting Wellington, volgens Mr. Planet '
the coolest little capital in the world'. We struinen wat rond in straatjes, doen wat window shopping en people spotting. Het valt ons op hoeveel dikkerdjes er zijn in Nieuw-Zeeland, alhoewel het in Wellington ook letterlijk vol loopt van de sportievelingen. Ook opvallend is hoe vriendelijk iedereen hier is! Bij elke aankoop krijg je een gratis dosis small talk: how are you, how was your day, where are you from...?

Well, well, Wellington
Een kleine, levende, gezellige stad met mooie lookout points en vele eetgelegenheden. Van de uitzichtpunten hebben we er twee getest: ten eerste de Red Cable Car lookout, waarbij je met een typisch rood 'trammetje' naar boven gaat en daarna terug naar beneden wandelt langs de botanische tuinen; en ten tweede de Mt Victoria lookout, het hoogste punt op een berg die uitkijkt boven de stad. Ook van de eetgelegenheden hebben we eentje getest: Kaffe Eis, met heerlijk ijs dat je spijtig genoeg niet in alle 20 smaken kan proeven (al is het er vandaag wel het weer voor!). Wat we nog bezochten? Het (niet zo bijzondere) parlement en het nationale Te Papa Museum: gratis, interactief en interessant om in te verdwalen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten