vrijdag 15 november 2013

13/11-14/11: Auckland-Waipu


Let's Escape together
Opstaan, douchen zonder handdoek (die kon niet meer in de bagage), uitchecken, de reputatie van Nieuw-Zeeland als koffieland uitproberen en dan richting Escape Rentals om ons Adèle op te pikken: een campervan met de tekening van een adelaar. De volgende uitdaging (voor Sven toch): links leren rijden terwijl je rechts zit, en ook leren dat de kant van de pinkers hier de ruitenwissers bedient. Ons doel: Auckland snel even verkennen en dan doorrijden. Eerst een parkeerplaats vinden in de stad. Misschien eens in de Lonely Planet kijken... die we niet meer vinden? Help! Gelukkig ligt deze verdwaalde reisgids nog op ons te wachten bij Escape Rentals. We laden hem in, doen snel wat sightseeing vanuit de auto en trekken – op aanraden van een local – voor 15u de stad uit richting Whangarei.

NZ geeft je vleugels
Groene heuvels en grazende koeien, blauwe waters en witte stranden, indrukwekkende landschappen en ongelooflijke uitzichten. Rust, natuur en stilte. Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Dat ontdekken we niet alleen onderweg tijdens onze campertochten, maar ook tijdens onze wandeltocht in het Whangarui Natural Reserve. We trekken van verlaten stranden naar avontuurlijke paadjes door het bos, steeds vergezeld van vele gevleugelde vrienden (zelfs kleurrijke papegaaien) die vooral grappige geluidjes maken. Meut meut!

Goed gestrand
Om te overnachten, kiezen we voor DOC site Uretiti, vlak aan de zee. Er is geen elektriciteit, geen internet, geen verlichting... en dat is perfect! Want het is er supermooi en extreem rustig. Na wat intimiteit (lees: een pizza tête à tête) op het strand, tijd voor wat sluitertijd. Met een statiefje uit den Aldi en een zaklamp die we onderweg kochten bij de Chinezen, zetten we ons Adèle in de spotlights onder de bijna volle maan. Ambiance! Daarna kruipen we onder de veren van onze gevleugelde adelaarvriend.







1 opmerking: