zaterdag 23 november 2013

20/11-21/11: Wellington-Picton-Kaiteriteri


Will you ferry me
Vandaag varen we met de ferry van het noorder- naar het zuidereiland. Een 3 uur durende tocht op een blauwe zee, onder een hete zon, met een woeste wind. Dolfijnen kunnen we spijtig genoeg niet aan dit lijstje toevoegen, al mag wat extra romantiek wel op een dag als vandaag... want we vieren 8 jaar samen (applaus)! Nee, trouwen gaan we niet doen. De titel was alleen voor de woordspeling en de nieuwsgierigheid ;)

Bier hier!
We doen een tussenstop in Nelson, gekend voor zijn beers. En ja hoor, ook Belgisch bier staat hier op de kaart! Zowel in cafees als in supermarkten. In die laatste betaal je trouwens 25 Nieuw-Zeelandse dollar (16 euro) voor een cadeaupakket van twee Duvels en een glas. Net als in België, kan je hier ook op elk uur van de dag pitta eten. Dat doen we dan ook bij Falafel Gourmet, die volgens onze Planet de beste falafels heeft van de stad.

Eendig
Tegen de late namiddag krijgt ons Adèle een stalplaats in Kaiteriteri, een kuststadje net voor Marahau waar we morgen aan onze tweedaagse kayaktocht starten. Tijd om wat te relaxen! Na een lokale appel-gembercider en een zak chips met Tzatzikismaak als aperitief, kiezen we voor een homemade pasta bolognese als hoofdgerecht. Om onze anniversary te vieren, hebben we zelf een dessertje: een achtvormige chocoladekoek, mét kaarsje. Enig! Al vieren we niet alleen... we zijn omsingeld door schooivogels, met twee killer ducks in de hoofdrol! Elke plastic zak die ze tegenkomen moet eraan geloven. Hij wordt van kop tot teen gedisecteerd op zoek naar restjes. Alle andere vogels, zoals mussen en grappige kuifloopvogels, worden ook onmiddellijk weggeramd door deze kwakers. Al vallen ze wel bijna zelf ten prooi aan ons Adèle ;)













Geen opmerkingen:

Een reactie posten