woensdag 20 november 2013

15/11-16/11: Paihia-Miranda


Bob Marley en Bill Gates
Na een ontbijt met zicht op zee trekken we richting Coromandel. Het voordeel aan een campervan? Je stopt onderweg waar je wil, zoals aan het bordje van Wakiti Glow Worm Caves. We zijn erop gebrand om bij klaarlichte dag eens een levende sterrenhemel te zien! Met een grappige gids aan ons zij, wurmen we ons door de grot. Onderweg komen we – met een beetje fantasie – drie olifanten, een ijsbeer en de dreadlocks van Bob Marley tegen in de vorm van stalagmieten en -tieten. Een mooie grot, dat zeker. Maar die gloeiwormen maken het helemaal af! Zelfs de cast van High School Musical en miljardair Bill Gates kwamen hier al door de poort om te genieten van dit lichtspektakel (die laatste werd trouwens met zijn privĂ©helikopter voor de deur gedropt). Een unieke ervaring! Tenminste als het donker is, want in het schijnsel van de zaklamp zijn de schitterende glow worms gewoon vieze, bruine wormpjes. De meerwaarde van deze tour? De kleine groep en – vooral – de gepassioneerde gids die boeiend vertelt met de nodige dosis droge humor. Een aanrader! En volgens ons een waardig alternatief voor de extreem toeristische Waitomo Caves, al zijn we daar natuurlijk niet geweest.

Spartelen van enthousiasme
Volgende stop: Goat Island Marine Reserve. De setting: een prachtige rotskust met een zon die straalt in kristalhelder water dat zich uitstrekt tot achter de horizon. In de hoofdrol: de snorkels, vertolkt door Rien en Sven, inclusief wetsuit, snorkel en flippers. In de bijrol: roggen, kleurrijke vissen, kwallen, anemonen en zee-egels. Onze quotering: de verrassing van het jaar! We hadden nog nooit echt gesnorkeld en spartelen van enthousiasme. Overal vissen onder ons, van mini's tot maxi's. Om koud van te krijgen, spijtig genoeg ook letterlijk... Ondanks de wetsuit (die bij Rien te groot is waardoor al het water naar binnen loopt), is het toch koud in het diepe water. Na een goede twee uur snorkelen en nog even lekker drogen in de zon, duiken we ons Adèle weer in.

Ons Miranda zegt dat ook altijd...
De meeste campings sluiten om 20u, dus haasten we ons naar Miranda Holiday Park waar we volgens onze gps om 20u02 zouden zijn. Spijtig dat het zo snel moet gaan, want de weg naar Miranda baant zich door groene heuvels met mooie kuddes koeien die glanzen in de zakkende zon. Eens ingecheckt bij Miranda, doen we nog een korte wandeling langs uitgestrekte velden die meedansen op het ritme van de wind. Een bende nieuwsgierige koeien onder de volle maan maakt de landschapsfoto in ons hoofd compleet. Terug op de camping, zinken we zalig weg in onze openlucht Thermal Hot Pool van 37 graden. Heerlijk!









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten