zondag 24 november 2013

22/11-23/11: Marahau-Picton


Kust ze!
Onze tweede dag kayakken langs de Abel Tasman kustlijn. Alles gaat harder vandaag: de zon, de wind (tegen!), de golven, onze hartslag. Enkel ons tempo gaat niet harder. In tegenstelling tot gisteren moeten we nu werken om vooruit te geraken. Onze map – die niet zo waarheidsgetrouw is – toont een punt in zee waar een zeehondenkolonie zou zitten. Wij peddelen dus naar een eilandje redelijk diep in zee. Zwaar werk! We hopen dat onze moeite wordt beloond. Spijtig genoeg, geen zeehonden... en ook geen enkele andere kayak in de buurt. We hebben al onze pijlen verschoten voor het verkeerde – veel te ver liggende – eiland! Gelukkig staat er nog een andere zeehondenkolonie op onze (crappy) kaart.

Seal away, seal away, seal away
Omdat we wat tijd zijn verloren op weg naar het verkeerde eiland, gunnen we onszelf iets minder rust vandaag. We genieten van het zicht vanuit onze kayak en stoppen slechts in een aantal gouden baaitjes. Ons doel: de zeehondenkolonie op het einde van de rit. En die vinden we gelukkig wel! Er zijn zeehonden in alle soorten: klein, groot, lui, speels, vechtend, lawaai makend, zwemmend (tot naast onze kayak). Een doet zelfs trucjes met zijn flippers boven het water. Na een live documentaire van een uurtje bij de zeehonden, zetten we een laatste spurt in naar Onetahuti Bay. Daar pikt de watertaxi ons op voor een bumpy ride home.

Beestig
De kayaktocht was idyllisch en we kunnen wat beestjes afvinken op onze lijst: veel vogels, twee pinguïns, veel zeehonden én de extreem zeldzame rotsdolfijn. Die laatste toont zich alleen aan de gelukkigen met genoeg fantasie. Hij stak zijn neus boven water net voor onze kayak... Na ons beestig zee-avontuur rijden we terug naar Picton via een bochtige scenic route met zicht op de Marlborough Sounds. In Picton wachten we morgen de ferry op die onze Belgische vrienden Lien en Steven meevoert. Dit pas getrouwde koppel vertrok, na een fantastisch huwelijksfeest waar wij bij mochten zijn, op dezelfde dag als ons naar Nieuw-Zeeland. We kijken er naar uit! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten