zondag 17 november 2013

14/11-15/11: Waipu-Paihia


50 tinten zon
Thuis opstaan om 5u30 staat niet in ons woordenboek. Hier fluiten de lokale charmezangers ons spontaan vrolijk wakker met hun herkenbare refreintjes die ze eindeloos herhalen. Gezien de setting, waren we toch al van plan om de zon op te wachten aan de zee. We springen eerst in wat kleren, dan uit onze camper en trekken richting strand. Fans van romantische films, kunnen hier hun eigen scenario komen draaien! Een strand voor ons alleen (als je de meeuwen niet meerekent), inclusief sfeerverlichting. Een uitzicht waar je kippenvel van krijgt, een zonsopgang waar je het warm van krijgt. In de films zou je denken 'dit is erover', maar er zwemmen zelfs wat dolfijnen voorbij... true story!

De Kim Kardashian van de watervallen
Na een lekker op onze schoot geserveerd ontbijt in Whangarei rijden we door richting Paihia, een kuststadje aan Bay of Islands. Deze baai met verschillende idyllische eilandjes is volgens de Lonely Planet undeniably pretty maar ook a teensy bite overhyped. We zijn benieuwd! Eerst een tussenstop aan de 26 m hoge Whangarei Falls, die onze reisgids beschrijft als de Kim Kardashian onder de watervallen: niet de meest spectaculaire, maar wel de meest gefotografeerde. Mr. Planet heeft gelijk... Benieuwd of hij ook gelijk krijgt over Bay of Islands.

Zo mooi als een postkaartje
Rond 14u komen we toe in Paihia, waar we een staan- en slaapplaatsje reserveren op het Beachside Holiday Park. Zoals de naam al zegt, wordt onze kampeerplaats geserveerd met zicht op zee. Het te overwegen plan luidde als volgt: een cruise doen langs de verschillende eilandjes, vergezeld door dolfijnen, met als visueel hoogtepunt de Hole in the Rock aan Cape Brett. Maar als we meer uitleg vragen aan de uitbater, blijkt de laatste 4u durende cruise van die dag net vertrokken. Bummer! Een budgetvriendelijk alternatief dan maar: een wandeling langs en door de kustlijn die van aan onze camping tot in het stadje Paihia loopt. Vijf uur later zijn we terug op onze camping, een ervaring en een zak inkopen rijker. Bay of Islands is mooi, heel mooi zelfs... echt een postkaartje! Zo zijn er dan ook veel te koop in het stadje Paihia dat voor ons persoonlijk toch net iets té toeristisch is. Wij eten 's avonds ons eerste zelfgekookte potje dankzij ons Adèle en genieten van een privétafeltje met zicht op zee.











 

1 opmerking:

  1. Wow, al prachtige beelden. Alleen die short van Sven ... zat dat in het huurpakket van de camper?

    BeantwoordenVerwijderen