dinsdag 10 december 2013

7/12-8/12: Christchurch

Adieu Adèle
De laatste nacht op een camping is een feit... wat ook wil zeggen dat we afscheid moeten nemen van ons gezelschapsdame Adèle. We beginnen bij start, passeren daarna langs de gevangenis – waar we vanavond overnachten en dus ons bagage achterlaten – en parkeren onze pion na 5.337 km bij Escape in Christchurch. Adieu Adèle! You served us well.

A moving city
Een zonnig wandeltochtje van een half uur brengt ons in het centrum, of zeg gerust het epicentrum, van Christchurch. In februari 2011 vond hier op een drukke zomerdag een grote aardbeving plaats. Die kostte het leven aan meer dan 180 mensen en laat ook nu nog diepe sporen na: veel gebouwen zijn gestut, sommige delen van de stad zijn afgesloten en andere zijn nog in opbouw. Het geeft de stad in beweging een bepaalde sfeer. Een extra dimensie. Een stukje schokkende geschiedenis.

Winter is coming
Straatjes struinen, museum hoppen en container shoppen. We kunnen het wel vinden in Christchurch. Aangezien heel wat gebouwen nog opnieuw moeten worden opgebouwd, huizen veel shops voorlopig in ship containers die samen een gezellig duplodorp vormen van leuke boetiekjes en bars. Een containerpark met verborgen schatten. Wel raar om te kerstshoppen in de zomer, met de nodige jingles & bells op de achtergrond... Oke, we hebben er zelf om gevraagd. Rond 17u begint het dan ook te regenen en escorteren we onszelf naar Jailhouse Accomadation, een jeugdherberg in een gerestaureerde oude gevangenis. Na ons laatste avondmaal in een lokaal restaurantje, sluiten we ons op in onze kamer. Om alvast wat te wennen aan de donkere Belgische dagen onder een dekentje, kijken we naar de eerste twee afleveringen van Games of Thrones. Winter is coming!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten