zaterdag 7 december 2013

3/12-4/12: Queenstown-Milford Sound

Sounds good!
De weg naar Milford Sound is bezaaid met gele bloemetjes. De reisgidsen over Milford Sound zijn dan weer bezaaid met eufemismen: With dramatic cliffs soaring almost vertically out of the deep blue water, unique marine life and hundreds of waterfalls it is no surprise that Milford Sound is one of the country's most visited sites. Standing majestically over the sound is the spectacular 1692 m-high Mitre Peak. Surely one of NZ's most photographed mountains, it is simply breath-taking. Ridyard Kipling referred to it as the Eight Wonder of the World...” Ons verwachtingen liggen dus meters hoog!

Fantasialand
De laatste stopplaats om je tank & tummie te vullen is Te Anau, waar we dan ook dubbel bijtanken. Daarna rijden we de 119km lange Milford Road op naar Milford. Een wondermooie weg die je doet uitkijken naar verschillende viewpoints op spiegelmeren, bergen en valleien. De scenic rollercoaster waar we inzitten laat ons bij elke stop weer over kop gaan. Op het einde van dit National Pretpark wacht ons de ultieme attractie: de bootjes! Dankzij Escape, onze campervanmaatschappij, mogen we met twee voor de prijs van één op deze 2u durende cruise (lezen we gelukkig onderweg in ons boekje). Sweet as!

Vaar met me mee naar de regenboog rainbow
Een mind blowing scenery raakt ons recht in ons gezicht! Net als de hevige wind waar we tranen van in de ogen krijgen. Ook de Sounds, die technisch gezien eigenlijk fiorden zijn, laten hun ijswater rijkelijk vloeien. Overal banen kleine stroompjes zich een weg naar beneden langs de bergwand, waar het artistieke duo 'Milford & sun' voor een verrassend kleurenspectrum zorgt. Alsof de indrukwekkende kliffen in het donkere water niet genoeg zijn, geven sporadische regenbogen nog extra kleur aan dit spektakel. Ergens tussen de rotsen duikt een eenzame Fiordland crested pengiun op en ook de fur seals liggen lui te zonnen op hun hot stone. Als de beauforts even achter de fiorden blijven steken, voel je hoe hard de zon schijnt. Er is geen wolkje aan de lucht. Al worden we wel nat! We varen namelijk twee keer onder een waterval uit je natste natuurdromen.

Losgehen
Ook op de terugweg doen we nog een aantal stops, zoals de Chasm. Daar zien we twee kea's die de onderkant van een caravan aan het inspecteren zijn. Deze grote, groene Nieuw-Zeelandse bergpapegaaien staan gekend om hun nieuwsgierig en vernielzuchtig karakter. Een van onze brochures zegt dat een kea zelfs ooit eens wegvloog met het pasport van een reiziger... De finale stop van vandaag is Henry Creek, waar we op een DOC site slapen aan Lake Te Anau in een naar hars geurend bos. Na een eenpansgerechtje op ons kampvuurtje, stappen we nog eens langs het intussen zonrood gekleurde meer. We maken ook de auto slaapklaar voor het donker is: alle opbergvakken dicht voor onze plankenbodem, de vier matrasjes erop, bedovertrek, dekentjes en kussentjes... en ook de gordijntjes dicht, want we zitten hier niet alleen. Helemaal niet alleen! Plots is er een gigantisch muggenfeest aan de gang in onze auto. Deze addicts gaan volledig los gezien hun kans op een paar bloody shots. Maar wij slaan minstens 50x terug, en doen daarna alle deuren en ramen toe. Ssssweet dreams.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten