vrijdag 6 december 2013

1/12-2/12: Wanaka-Glenorchy-Queenstown

The road to Paradise
's Nachts zagen we samen een heel bos bomen door! Of was het toch niet in onze slaap? Om 8u 's morgens worden we wakker van een zagend geluid... ze zijn op de camping gewoon écht bomen aan het snoeien?! Dan maar douche & drive naar Queenstown, the adventure capital of the world. Vanmiddag gaan we paardrijden – ons debuut! – in Glenorchy en Paradise. Van een veelbelovende naam gesproken. Al kon de weg van Wanaka naar Queenstown ook gerust Paradise Road hebben genoemd. We draven van het ene postkaartje in het andere en steigeren bij elk weids uitzicht. Hoge bergketens storten zich in meren die zo blauw ogen dat je er kan in verdrinken. True & blue beauty!

In de sporen van Lord of the Rings
Aangekomen in Queenstown, reserveren we onze paardentocht en camping via een i-site. We zetten ons Adèle op stal en slenteren wat door de toeristenstraatjes. Hier kan je hoofdstukken vol spannende adrenaline boeken (skydive, bungeejump, jetski, raft, canyoning...), al zal ons actieverhaal niet zoveel pagina's tellen. De road trip die we maken naar High Country Horses hoort meer thuis in een romantische realityreeks, net als de paardentocht zelf. Rien rijdt op filmster Adon: een karaktervol ex-racepaard met een eigen willetje. Perfect! Deze black beauty speelde mee in de film Tracker als paard van de slechterik, waarna hij duidelijk wat sterallures kreeg. Bruine Bruce zit opgezadeld met Sven. We mogen de paarden niet toelaten om te eten tijdens de wandeling van 2,5u, maar Sven zijn ex hunting & jumping horse plukt maar al te graag 'in den duik' een bloemetje van de weg. Het is een bloedhete dag, maar in onze luie zadels krijgen we toch kippenvel van de uitzichten. Sommige werden gebruikt als locatie voor Lord of the Rings en we snappen waarom! Wij beleven het hier in 4D: met heerlijk geurende paarse bloemenvelden, met een zon die ons klaarstoomt als roodhuiden, met mekkerende merinoschapen en met opspattend water als de paarden de diepe rivierbedding oversteken. Zalig! Tot we moeten afstappen... dan lopen we als natural born cowboys. Yihaaaa (met de nadruk op aaa)!

Date met adrenaLiene en Steven
's Avonds hebben we een dinner date met Lien en Steven, twee vrienden uit onze hometown die we al eerder in Picton kruisten. We plannen samen eerst een adrenaline-activiteitje voor morgen – the guys kozen voor river surfing op de wilde Kawarau River – en praten met een glaasje wijn bij over alles wat we al deden en nog gaan doen. We eindigen op het terras van het mooie luxe-appartement van onze two honneymoon birds, waar we nippen van ons biertje in het licht van Queenstown by nightAls afsluiter nog een goed nieuwtje: Sven kreeg een mailtje van de politie in Taupo dat zijn gsm is teruggevonden! Ze doen hem op de post naar Christchurch, waar we hem in de luchthaven ophalen voor we terug naar België vliegen. Smart!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten