dinsdag 10 december 2013

6/12-7/12: Twizel-Lake Tekapo-Christchurch

Shizzle in Twizel
Gisteren kwamen we pas laat, en met een lege maag, op onze camping toe in Twizel. Een klein dorpje waar we gelukkig nog een take away Thaï vonden. In de donkere drukte, raakten we ergens in onze auto de sleutel kwijt... Oeps! Gelukkig vinden we hem 's morgens redelijk snel terug, weggegleden in een spleetje. Na de sleutel shizzle, gaan we op zoek naar vergeten schatten in onze voorraaddoos: toastbrood, bananen, choco, koffie, … Goed voor een een lekker zelfgemaakt overschotontbijtje, inclusief filterkoffie recht in de tas én choco-banaancroques. Mmmjammie!

Meer meer
Vanuit Twizel zetten we onze tocht verder naar Lake Tekapo, waarbij we eerst nog eens langs het ûberblauwe Lake Pukaki rijden. We wachten tot de zon door de wolken komt zodat we het tovermeer nog eens zien oplichten en rollen daarna richting toeristische trekpleister Lake Tekapo. We zijn inderdaad niet alleen... bovendien is het weekend. De bussen toeristen komen in bosjes toe, sommige – inderdaad, u raadt het al: de Japanezen – eindigen ook in de bosjes. Een hele horde flitst de straat over om in een klein bloemenveldje een privéshoot met natuurlijke windventilators te beginnen. Ook aan het meer zelf, in de Church of the good shepherd en bij het Sheep dog monument lopen ze voor het oog van ieders lens. Hoewel we moeten toegeven dat wij hier algemeen het meest Duitse toersiten zijn tegengekomen.

Sterprijzen?!
Waar het voor veel mensen om te doen is in Lake Tekapo, is de sterrenhemel. Heel heldere luchten en heel weinig lichtvervuiling. Blijkbaar is dit een van de beste plaatsen op de planeet om de nachthemel te verkennen. Dat was oorspronkelijk dan ook ons plan... tot we de prijs zagen voor een nachtelijke astronomy tour op Mount John. Dat moeten we ook toegeven, Nieuw-Zeeland is algemeen wel een duur land. We beslissen dus enkel overdag van het uitzicht te genieten van op Mt John – gratis, en zeker ook een aantal sterren waard! – en rijden iets sneller dan gepland door naar Christchurch, onze laatste stop (snif). Onderweg picknicken we langs de baan, waar we ons Adèle trakteren op een fotoshoot. Het is tenslotte onze laatste kans om haar nog eens in volle glorie in de bloemetjes te zetten... want vannacht reserveert ze voor de laatste keer een kamer voor ons twee (dubbel snif).














Geen opmerkingen:

Een reactie posten