donderdag 5 december 2013

29/11-30/11: Fox Glacier-Haast

A foxy glacier
Uitgeslapen maar nog niet uitgeregend vertrekken we richting Lake Matheson, het gekende spiegelmeer in Fox Glacier. Op een mooie dag kan je blijkbaar met moeite het verschil zien tussen de echte bergtoppen en hun spiegelbeeld. Op een regenachtige dag als vandaag gaat dit effect een beetje verloren, al blijft het sowieso wel mooi. We zijn al blij dat het net stopt met regenen als we aan het bordje 'The view of views' komen. Met onze regenjas in de aanslag, trekken we daarna verder op oorlogspad naar kardinaal Gletsjer. Een droge wandeling toont ons een view van op afstand. Een natte wandeling, inclusief regendouche, zou de gletsjer van dichtbij tonen... gezien het slechte weer moesten we 700m afstand houden, dus veel zagen we niet echt. Dan reppen we ons maar naar onze volgende bestemming: Haast.

Opzij opzij opzij...
Maak plaats maak plaats maak plaats, wij hebben ongelooflijk zin in Haast! De westkust is woeliger en wilder. Een ruwe diamant die wij wel weten te koesteren. Onze eerste wandelstop is aan Lake Moeraki, waar je via een stukje regenwoud naar Monro Beach kan stappen. Een pareltje! Gutsende golven, dreigende wolken en normaal ook Fiordland crested penguins als we het informatiebord aan het begin van de wandeling mogen geloven. Ze zouden wel heel verlegen en moeilijk te spotten zijn. Dus we wachten, genieten van het uitzicht, trotseren een hagelbui, kijken wat rond... en zien plots twee witte buikjes in zwart pak voorbijwaggelen! In maffiosistijl huppelen ze over het strand, alsof ze iets in hun schild voeren. Even snel als ze tevoorschijn kwamen, duiken ze weer onder. National Geographic door onze verrekijker. Spijtig dat we het niet op pauze konden zetten. Cutie pies! Met hun lange, gele, borstelige wenkbrauwen.

Onthaasten in Haast
Nadat we ons Adèle inchecken op een camping in Haast, en van de uitbater te horen krijgen dat we lucky ones zijn omdat we twee Fiordland crested penguins hebben gespot, parkeren we ons bobbelige benen – met dank aan de sandflies – op het strand. Binnen de seconde zijn die vervelende kleine vliegjes er weer. Ondertussen zijn we gewapend met Goodbye Sandfly, een natuurlijke insect repellent die we net op de camping kochten. Beiden ingedekt met ons naar eucalyptus geurend schild, wordt er geen bloed meer vergoten. Nu we de zandvliegen hebben getemd, kunnen we genieten van de woeste kust die wordt overspoeld door een roze gloed. Heerlijk onthaasten... 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten